Oferte locuri de munca top

Policolor, usoara apreciere a vanzarilor

Marius Vacaroiu, CEO Policolor OrgachimProducatorul de lacuri si vopsele Policolor a inregistrat o apreciere de 5% a vanzarilor consolidate in prima jumatate a anului. Reprezentantii companiei estimeaza mentinerea cresterii de 5% – 6% si la finalulul lui 2014 pentru afacerile de pe plan local.
In anul 2013 compania a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de peste 29 de milioane de euro (Cifrei de afaceri de 24,9 milioane de euro inregistrata de Policolor in 2013 i se adauga rulajul de 4,4 milioane de euro inregistrat prin subsidiara Deko Professional Services).
Sub semnul unei continue oscilatii a pietei si a preturilor materiilor prime, Policolor a atins noi praguri de productie in perioada propice lucrarilor de constructii si a lansat noi game de produse atat pentru divizia de Vopsele si Lacuri Decorative cat si pentru domeniul auto, prin Klar Professional.
Marius Vacaroiu,CEO Policolor, a declarat:
„Am avut parte de o perioada cu o situatie meteo nefavorabila pentru lucrarile de constructii dar brandurile fanion ale Policolor au inregistrat cresteri de peste doua cifre in ultimele luni. Piata ne arata insa ca daca activitatea de constructii nu se dezmorteste si nu recuperaza, nu vom avea o evolutie pozitiva a sectorului pana la final de an.”
In ciuda transformarilor care au avut loc in cadrul retelelor de bricolaj de la nivel local, retailul modern a reprezentat o parte importanta a vanzarilor companiei. In cadrul retelelor de produse de bricolaj, vanzarile s-au apreciat cu circa 15% la finalul primelor sase luni.
Cresterea s-a manifestat si in cadrul magazinelor traditionale, dar si in reteaua de magazine proprii, unde se poate vorbi de un avans mediu de peste 10%.
In functie de structura gamei de produse, per total, vopsele lavabile au consemnat vanzari cu 15% mai mari in primele sase luni ale anului ,comparativ cu acelasi interval din 2013, in timp ce cererea de tencuieli decorative si emailuri produse de Policolor a urcat cu 30%.
*Tendinte de consum
In ceea ce priveste cerintele consumatorilor, in 2014 s-a decantat orientarea catre produse „value for money”, care imbina principalele atribute calitative cu un pret mediu. Unul dintre aceste principale atribute este „gradul de alb”, element decisiv in selectia unei anumite vopsele.
„Exista o orientare preponderenta spre vopsele mai performante, eficiente, chiar daca masa vanzarilor se concentreaza in segmentul mediu si economic. Ca si tara, la nivelul Uniunii Europene, suntem in continuare pe ultimul loc la capitolul consum de vopsea raportat la numarul de locuitori iar datele arata o inertie catre alegerea albului pentru redecorare. In schimb, in Europa de Vest si in CEE se comercializeaza tot mai mult vopsele deja colorate”, a declarat Marius Vacaroiu.
In functie de culorile alese de romani pentru decorare sau renovare, pe primul loc se claseaza albul (65% din preferinte), urmat de galben, bej, albastru si portocaliu. Pentru o comparatie cu o tara vecina, in care Policolor are o prezenta puternica, in Bulgaria statisticile indica faptul ca sunt achizitionate volume importante de vopsele lavabile deja colorate in timp ce in Romania cei care aleg alte nuante in afara de alb prefera culori personalizate, produse cu ajutorul masinilor de mixat.
Per total, se distinge faptul ca in procesul de achizitie pretul este un element cu o importanta din ce in ce mai mare, vopselele albe detin ponderea principala in total volume, majoritatea achizitiilor sunt realizate in magazinele de bricolaj si de materiale de constructii, iar decizia de achizitie survine in urma unui proces destul de lung de documentare si informare.
*Investitii
2014 este un an determinant in ceea ce priveste investitiile pentru grupul Policolor – Orgachim. Dupa redeschiderii fabricii de rasini din Ruse, pentru reconstructia careia au fost alocate fonduri de 3,6 milioane de euro, grupul a demarat procedurile pentru constructia unei noi fabrici de vopsele auto in Bucuresti. Pentru unitatea in care se va transfera productia actualei fabrici Klar Professional se estimeaza o investitie de 7 milioane de euro.
Compania a pus accent si pe dezvoltarea retelei de magazine proprii. Astfel, in luna mai a fost inaugurat magazinul din orasul Brasov iar in prezent se lucreaza la amenajarea unei noi unitati de retail si consiliere a clientilor in Cluj Napoca.

Sus