Solplanet x AeroFix

Pod suspendat peste Dunăre, la Brăila

Dunarea la BrailaCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a depus o solicitare pentru emiterea acordului de mediu, în vederea implementării proiectului „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, potrivit publicatiei locale Viata Libera.

Podul este propus să fie realizat pe teritoriul judeţelor Tulcea – localităţile Smârdan şi Jijila – şi Brăila – municipiul Brăila şi comuna Vădeni. Autoritatea de mediu care va trebui să emită autorizaţia nu este la Brăila, ci la Tulcea.

Anunţul făcut de CNADNR nu specifică până la ce dată va fi accesibil publicului proiectul privind podul peste Dunăre şi când anume se preconizează să aibă loc dezbaterea pe această temă.

Îîn primăvara acestui an, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că a semnat contractul pentru revizuirea proiectului cu o asociere având în frunte „Institutul de Studii şi Proiectări Căi Ferate” şi, drept asociaţi, mai multe firme având doar iniţiale în denumire gen SC „E.D.IN” SRL şi SC „S.T.E.” SRL, plus italienii de la „Pegaso Ingegneria” SRL. Tot atunci s-a făcut public faptul că valoarea totală a contractului este de 5.635.643,87 lei, fără TVA, finanţarea venind 85% din fonduri FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) şi 15% de la bugetul de stat.  În vară, Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat presei centrale că podul peste Dunăre de la Brăila va fi realizat din fonduri europene şi că anul 2016 va fi unul decisiv pentru această investiţie.

 

Sus