Oferte locuri de munca top

Podul peste Olt de la Dragasani: va dura pana sa fie redat circulatiei

Va mai dura ceva timp până se va circula pe Podul peste Olt de la Drăgășani. Și asta numai pentru anumite categorii de autovehicule. Autoritățile vor să construiască un nou pod.

După ce s-a prăbușit o bucată din trotuarul pietonal aflat în consolă, experții au cerut DRDP Craiova închiderea de urgență a circulației auto și pietonale pe acest pod pentru a nu pune în pericol viața celor care îl tranzitează.

Circulația se face acum pe ruta ocolitoare: DN64 (Drăgășani) – DJ678C (Orlești) – DJ678 (Buciumeni) – DN67B (Câmpu Mare).

În prezent, DRDP Craiova a lansat o procedură pentru efectuarea unei expertize din care să reiasă măsurile de punere în siguranță prin care circulația rutieră poate fi reluată pe pod doar pentru anumite categorii de autovehicule.

Termenul de depunere a ofertelor este 11 mai 2023. Contractul are o durată de 15 zile, o valoare estimată de 195.000 lei fără TVA.

În paralel, DRDP Craiova a inițiat demersurile pentru lansarea unei licitații în vederea reactualizării proiectului tehnic de execuție necesar construcției unui pod nou.

Podul peste Olt de la Drăgășani, de pe Drumul Național 67 B Târgu Jiu-Pitești a fost construit în 1901 și nu era prevăzut cu trotuare pietonale, acestea fiind adăugate prin lărgire în anii 60 (1964 – 1965).

DRDP Craiova a comandat în 2019 o expertiză tehnică a podului din care a reieșit că starea tehnică a podului nu prezintă siguranță și se recomanda închiderea circulației și construcția unui pod nou.

Lucrari ingineresti de 23 mil euro, cu putine oferte

Astfel, CNAIR a înaintat expertiza constructorului (Delta ACM SRL) și a cerut acestuia să reactualizeze proiectului tehnic conform datelor din expertiză.

Urmare a faptului ca Antreprenorul nu a dat curs solicitărilor de a înainta proiectul tehnic actualizat conform expertizelor tehnice actualizate, contractul a fost reziliat în luna iulie 2021.

Pe rolul instanței se afla un litigiu între CNAIR (DRDP Craiova) și SC Delta ACM SRL pentru rezilierea contractului de “Modernizare a DN 67B Scoarta – Pitesti km 0+000 – 188+200”.

”Până la soluționarea definitivă a dosarului în instanță, nu putem demara procedura de achizitie publică privind reactualizare proiect tehnic de execuție la acest obiectiv”, afirmă reprezentanții DRDP Craiova.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus