Oferte locuri de munca top

Podul peste Dunare: presiuni pentru inaugurare

Ritmul lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila este nemulțumitor  pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA).

De altfel, aceasta a emis câte certificate negative firmelor Webuild SPA – IHI Infrastructure Systems Co Ltd, constructorii acestui proiect

Data de finalizare conform contractului a fost stabilită pentru 21 decembrie 2021, dar contractantul nu s-a încadrat în acest termen.

Oficialii presează ca podul să fie inaugurat

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, spunea în urmă cu trei zile, că: ”Presăm și ajutăm antreprenorul în așa fel încât 27 iunie să fie data la care vom circula oficial pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea.”

La finele săptămânii trecute se așternea stratul de uzură pe ambele sensuri de circulație. În același timp, se lucra la drumurile de legătură (Etapa I și Etapa II), precum și la conexiunea acestora cu Podul în zona viaductelor de acces.

Conform celor mai recente declarații ale ministrului Trasporturilor, Sorin Grindeanu, pe 27 iunie va fi inaugurat podul de la Brăila pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârșitul anului.

Nu a fost îndeplinit gradul de mobilizare a resurselor incluse în ofertă și nici programul de execuție

Pe parcursul executării contratului, contractantul nu a îndeplinit gradul de mobilizare a resurselor incluse în ofertă și nici programul de execuție, ceea ce a condus la un ritm nesatisfăcător al execuției lucrărilor.

De asemenea, antreprenorul a formulat un număr de 68 de revendincări, iar beneficiarul a formulat un număr de 26 revendicări.

Lucrari rutiere, de 165 mil euro, pe drumuri judetene

Antreprenorul a fost nemulțumit de ședințele de mediere și modul de soluționare și a înregistrat pe rolul instanțelor de judecată 18 cereri de chemare în judecată.

Totodată, contractantul s-a considerat îndreptățit la o prelungire a duratei de execuție, având revendicări emise în acest sens.

Durata de execuție conform UPD 12 transmis de antreprenor este de 74 luni, iar data de finalizare era 30 martie 2025.

La momentul recepției lucrărilor se vor cuantifica întârzierile și penalitățile datorate de antreprenor beneficiarului, explică CNAIR.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus