Oferte locuri de munca top

Podul de la Ungheni: Licitatia a fost suspendata

În ultima zi de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție publică, lansată pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a Podului peste Prut de la Ungheni, licitația a fost suspendată.

Contractul are valoarea totală estimată la 162,78 milioane de lei fără TVA, iar finanțarea va asigurată din fonduri europene.

Motivul pentru care licitația a fost suspendată este faptul că operatorii economici interesați de acest proiect au depus, ca de altfel și în cazul altor mari proiecte rutiere, un număr foarte mare de solicitări de clarificări legate de documentația de atribuire a proiectului, ne-au spus reprezentnații CNAIR..
Traseul acestui obiectiv de investiții are lungimea de 1 km (inclusiv drum de legătura și punct de trecere al frontierei) din care 261 m lungimea podului, care este format din două structuri paralele (câte una pe fiecare sens de mers).

Alte caracteristici sunt:

* 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II);

* 8 m lățime parte carosabilă;

* 1 km lungime traseu;

* 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură;

* punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Acest pod va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Obiectivul de investiții are ca scop îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane, precum și sprijinirea relațiilor economice, sociale şi frățești dintre România și Moldova.

Durata contractului este de 84 de luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus