Oferte locuri de munca top

Podul Cernavoda va intra in reabilitare

Podul Cernavadă va intra în procesul de reabilitare, dar pe perioada sezonului estival vor fi executate doar lucrări la infrastructură, astfel că nu vor fi impuse restricții de circulație. Pentru acesta, CNAIR a semnat la sfârșitul săptămânii trecute contractul de execuție cu societatea Maristar Com SRL.

Contractul este în valoare de peste 13 milioane euro (66.847.689 de lei fără TVA) și are finanțarea asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Astfel, vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

Durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

La începutul lunii februarie, Maristar Com SRL a mai fost desemnată câștigătoare și în cadrul procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a Podului peste râul Dâmbovița pe DN 73, km 78+519. Prețul ofertat a fost de 33.804.451 lei fără TVA.

Durata contractului va fi de 5 luni perioada de proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 5 ani.

Podul existent de pe DN73 la km 78+519 „Podul Dâmboviței” este un pod din zidărie din moloane de piatră a cărui construcție s-a finalizat în anul 1886 și a fost declarat monument istoric.

În soluția promovată, podul nou are o lungime totală de 170 m și traversează râul Dâmbovița, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35m fiecare. Lungimea totală a proiectului va fi de 760 m (pod peste râul Dâmbovița și rampele de acces), prin această investiție realizându-se o variantă de ocolire a centrului localității Podul Dâmboviței.

De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dinte Pitești și Brașov pentru traficul greu.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus