Oferte locuri de munca top

Poate din vara anului viitor am putea sa circulam pe podul suspendat de la Braila

Chiar cu cele 193 de zile suplimentare acordate prin decizia intanței de apel pentru finalizarea lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, constructorul italian Webuild S.P.A este în continuare în întârziere pe întregul proiect, afirmă reprezentanții CNAIR.

În plus, această extensie (obținută de Webuild S.P.A în instanță) se poate referi doar la o secțiune a obiectivului (partea de pod) și nu la întregul contract.

Ca urmare, CNAIR a anunțat că așteaptă motivarea instanței pentru a putea stabili exact ce presupune extensia de timp în cauză.

Extensia de timp înseamnă că am putea circula pe podul suspendatde la Brăila probabil de abia în a doua jumătate a anului viitor.

În cadrul contractului Proiectare și execuție „Pod Suspendat peste Dunăre în zona Brăila” sunt 21 de litigii dintre CNAIR și Webuild S.P.A. Dintre acestea, 9 dosare au fost câștigate de CNAIR SA (5 câștigate în primă instanță și 4 definitiv) și unul pierdut definitiv de CNAIR SA; în celelalte 11 dosare instanțele nu s-au pronunțat în sensul admiterii sau respingerii cererilor.

Constructorul italian și-a luat angajamentul public de mai multe ori ca până la finalul acestui an se va putea circula pe pod între județele Brăila și Tulcea.

Din păcate, ritmul de lucru și mobilizarea lasă încă de dorit, ceea ce face ca terminarea lucrărilor la acest obiectiv să fie în întârziere, deși termenul contractual de finalizare era sfârșitul anului 2021.

CNAIR precizează că în acest moment nu sunt finalizate nici lucrările de construire a podului propriu-zis, iar cele de la drumurile de legătură sunt la un stadiu fizic de aproximativ 40%.

Angajamentul antreprenorului a fost să dea în trafic podul suspendat (inclusiv testarea și echiparea) împreună cu aproximativ 11 km din drumurile de legătură la sfârșitul anului 2022.

Valoarea contractului este de peste 2,37 miliarde lei cu TVA.

Podul suspendat are o lungime de 1974 m, drumul principal Brăila – Jijila de 19 km iar drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin are peste 4 km.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus