Solplanet x AeroFix

PNRR: Vom primi plati restante de 37,2 mil euro

Comisia Europeană a ridicat suspendarea plăților de 37,2 milioane de euro din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru proiecte ale Ministerului Energiei.

”Cele două jaloane restante din a doua cerere de plată au primit astfel undă verde”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Jalonul 133:

”Avem toate contractele semnate pentru instalarea a 486,2 MW electrici și 355,8 MW termici în capacități de cogenerare de înaltă eficiență la Craiova, Constanța, Arad și Râmnicu Vâlcea. Aceste proiecte, totalizând 3,5 miliarde de lei, depășesc ținta asumată de 300 MW electrici și acum sunt în plin proces de implementare” a explicat Sebastian Burduja.

Jalonul 129: Se avansează și în domeniul inovator al producției de hidrogen.

Până acum au fost semnate trei contracte de finanțare, cumulând 33,82 MWH2.

”Ne așteptăm ca în următoarele două luni să finalizăm restul contractelor pentru a atinge ținta de 60 MWH2, ceea ce puțini au crezut posibil” a mai spus Burduja.

Aceste proiecte dezvoltă infrastructura energetică a României și au un impact direct și pozitiv asupra economiei și comunităților locale.

E vorba de mii de noi locuri de muncă, atât în faza de construcție, cât și în operare și mentenanță.

De asemenea, dezvoltarea acestor facilități moderne contribuie la scăderea prețurilor la energie prin diversificarea și creșterea ofertei, un avantaj direct pentru toți consumatorii.

Pe termen lung, aceste investiții sprijină tranziția țării către o economie verde, reducând dependența de combustibilii fosili și diminuând impactul asupra mediului, asigurând un viitor mai sănătos și mai sustenabil pentru toți românii.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus