Oferte locuri de munca top

PNRR: raport de progres pentru proiectele de transport

Beneficiarii proiectelor cu finanțare din PNRR – Componenta C4 Transport sustenabil vor trebui să trimită un raport de progres pe toată perioada implementării proiectelor, conform unei instrucțiuni deja intrată în vigoare.

Raportul de progres va fi transmis lunar la Direcţia Generală Programe Europene Transport – DGEPT în primele 15 zile calendaristice ale lunii, cu informații actualizate referitoare la luna anterioară, utilizând formularul stabilit de instrucţiune (document atașat la finalul articolului).

Instrucțiunea este valabilă pentru beneficiarii proiectelor de transport finanţate din PNRR.

Obiectivul acestei componente este de a spori sustenabilitatea sectorului transporturilor din România prin sprijinirea tranziției verzi și digitale a sectorului, respectiv de a dezvolta o infrastructură de transport durabilă și ecologică, cu standarde de siguranță adecvate, care să contribuie la finalizarea rețelelor transeuropene de transport (TEN-T) și la descongestionarea nodurilor urbane.

Pentru atingerea obiectivului propus vor fi realizate o serie de reforme și investiții:

Reforme:

* Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră

* Management performant pentru transport de calitate – Îmbunătățirea capacității instituționale de management și guvernanță corporativă

Investiții:

* Modernizarea și reînnoirea infrastructurii feroviare;

* Material rulant feroviar;

* Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră;

* Dezvoltarea rețelei de transport cu metroul în Municipiile București și Cluj-Napoca.

 

Descărcați aici

Login Required

Sus