Oferte locuri de munca top

PNRR: Noi contracte semnate si cereri aprobate

69 de noi investiții vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a anunțat ministrul Dezvoltării Cseke Attila.

Proiectele au valoarea totală de peste 381 milioane de lei și au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local.

Pentru Valul Renovării au fost aprobate 33 de noi proiecte, în valoare totală de 213,61 milioane de lei.

Acestea au fost depuse de 12 autorități locale, pentru consolidarea seismică, renovarea energetică și modernizarea unor instituții publice, precum și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Patru proiecte vor primi finanțare mai mare de 10 milioane de lei și anume:

* Creșterea eficienței energetice la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, județul Vâlcea – 20.331.523 lei;

* Renovarea Corpului C2 al Colegiului Tehnic Dragomir Hurmuzescu, București – 17.070.250 lei;

* Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Orașul Vișeu de Sus – Lot VIII, județul Maramureș – 15.658.457 lei;

* Reabilitarea integrată a clădirii școlii gimnaziale Săcălaz, județul Timiș – 14.922.702 lei.

Pentru Fondul Local au fost aprobate 36 de noi proiecte, în valoare totală de 167,84 milioane de lei.

Acestea au fost depuse de 36 de autorități locale, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a unor clădiri publice, extinderea unor sisteme de management integrat al traficului, instalarea unor sisteme de monitorizare video și mobilier urban inteligent, precum și achiziția de mijloace de transport nepoluante.

Blocuri cu pana la 14 niveluri, intr-un nou ansamblu din Capitala

Cele mai mari investiții sunt:

* Achiziția de mijloace de transport nepoluante (autobuze și microbuze) în cadrul parteneriatului UAT Municipiul Turda – UAT Comuna Mihai Viteazu, județul Cluj – 51.327.910 lei;

* Modernizarea parcului de vehicule de transport public local, inclusiv infrastructura de alimentare electrică necesară, județul Buzău – 29.290.065 lei;

* Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – Comuna Curtești – Comuna Bălușeni, prin achiziția de vehicule ecologice pentru transportul public, județul Botoșani – 20.503.045 lei.

40 de contracte noi, prin Fondul Local, semnate

Au fost semnate 40 de noi contracte de finanțare prin componenta Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență

Valoarea totală a acestora este de 51,38 milioane de lei.

Nou ansamblu mixt din Bucuresti, in curs de autorizare

Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 35 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării.

Acestea vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, precum și pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde.

Cele mai mari contracte sunt:

* Reabilitarea moderată a clădirilor  din domeniul public pentru îmbunătățirea serviciillor prestate la nivelul UAT Sadu, județul Sibiu – 9.192.488 lei;

* Dezvoltare sisteme de transport inteligent (ITS)/E-Ticketing în zona metropolitană Brașov, județul Brașov – 6.590.265 lei.
Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.231 de contracte de finanțare.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus