Oferte locuri de munca top

PNRR Fondul Local: supra-accesare in al doilea apel

De peste două ori este mai mare valoarea proiectelor depuse în cel de al doilea apel din Fondul Local (PNRR) față de fondurile disponibile.

Astfel, au fost depuse proiecte în valoare de circa 1,74 miliarde euro, în condițiile în care la al doilea apel au fost disponibili 859,69 milioane de euro.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat că bugetul estimat pentru această componentă a fost integral accesat.

Autoritățile publice au depus în total 2.083 de cereri pentru investiții în infrastructura locală.

Aceste investiții vor susține atât reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, cât și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean.

Bugetul total al componentei Fondul Local a fost de 2,73 miliarde de euro.

Lucrari ingineresti de peste 38 mil euro, subofertate

Fondurile vor fi utilizate pentru construirea de locuințe eficiente energetic pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, înnoirea parcului de vehicule nepoluante destinate transportului public, cu emisii zero de gaze de eșapament, achiziționarea de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice și realizarea de piste pentru biciclete.

Cele mai multe cereri, la acest apel, au fost depuse pentru reabilitarea moderată a clădirilor publice în vederea îmbunătățiri serviciilor publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale din mediul rural, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, pentru construirea de piste pentru biciclete, precum și pentru construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus