Oferte locuri de munca top

PNRR: 616 noi contracte de finantare, semnate

Pentru 616 de proiecte de investiții din 455 localități din țară au fost semnate contractele de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Liste atasate la finalul stirii

Valoarea lor totală este de peste 2,85 miliarde lei.

Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Pentru Valul Renovării au fost aprobate 129 de noi proiecte, în valoare totală de 1,48 miliarde lei, depuse de 4 autorități centrale și 68 de unități administrativ-teritoriale.

Proiectele includ lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local au fost aprobate 487 de noi proiecte, în valoare totală de peste 1,37 miliarde lei, pentru care au depus cereri de finanțare 387 de unități administrativ-teritoriale.

Proiectele vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

TOPUL CONSTRUCTORILOR

Aceste 616 proiecte li se alătură celor 3.274 aprobate începând din luna octombrie și celor 128 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.018 proiecte aprobate până în prezent.

În următoarea perioadă vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus