Oferte locuri de munca top

PNDL primeste bani la rectificarea bugetara

Rectificarea bugetară aduce fonduri substanțiale pentru ministerele Muncii și Sănătății. Dar, lupta cu pandemia de coronavirus nu ne va lăsa fără finanțarea proiectelor de investiții locale. Astfel, și pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației s-a anunțat un plus de 1.000 milioane lei pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală.

De altfel, Ministerul Lucrărilor Publice a virat pe 15 aprilie, peste 95 de milioane de lei în conturile unităților administrativ-teritoriale care au depus solicitări pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 163 obiective de investiții, finanțate prin cele două etape ale PNDL.

La rândul său, la rectificarea bugetară Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor are un plus de 135 milioane lei reprezentând subvenții acordate operatorilor economici din coordonarea acestuia.

Rectificarea bugetară propusă Guvernului se bazează pe noua estimare a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză care indică o contracție de 1,9% a economiei României în 2020.

Deficitul bugetului general consolidat crește la 72,5 miliarde lei, pe fondul unei diminuări cu 19,5 miliarde de lei a veniturilor totale și a unei majorări de 12,5 miliarde lei a cheltuielilor totale.

Influența negativă a veniturilor din economia internă, cauzată în mare parte de facilitățile fiscale acordate, este estimată la 23 de miliarde lei. Dar, o parte va fi compensată prin intrări suplimentare de 3,9 miliarde lei venituri din fonduri europene pentru decontarea sumelor utilizate în măsurile de combatere acoronavirusului COVID-19.

 

 

Citiți și:

Betoanele s-au scumpit, urmeaza agregatele

Peste 5,5 ha de langa Capitala, eliberate de constructii pentru dezvoltari ulterioare

Cine modernizeaza 60 km de drum, cu peste 19 mil euro

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus