Oferte locuri de munca top

PNDL nu mai poate face plati in lipsa unei finantari suplimentare

Programul Național de Dezvoltare Locală rămâne încă în impas în ceea ce privește finanțarea suplimentară. Pentru ca cele două etape ale PNDL să se deruleze în continuare, încă mai este nevoie de mai mult de un miliard de lei. Banii sunt necesari pentru realizarea obiectivelor de investiții finanțate, dar și pentru a asigura continuitatea derulării programului în perioada imediat următoare.

Guvernul a aprobat săptămâna aceasta suplimentarea bugetului cu suma de 400 milioane de lei, mult mai puțin decât 1,5 miliarde de lei cât a solicitat Ministerul Dezvoltării. Finanțarea va fi folosită pentru transferuri între unitățile administrației publice.

Cum cele 400 de milioane nu sunt de ajuns pentru a acoperi nevoile financiare ale programului, un nou proiect de hotărâre de Guvern a fost lansat ieri în dezbatere publică. Prin acesta este solicitată pentru finanțarea Programului suma de 1,3 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, reprezentând credite bugetare.

Noua sumă reprezintă totalul solicitărilor din partea beneficiarilor pentru decontarea bunurilor achiziționate, serviciilor prestate și a lucrărilor executate înregistrate până în prezent. Întrucât au fost consumate aproape integral creditele bugetare alocate pentru finanțarea programului, pentru ambele etape ale acestuia, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu poate da curs solicitărilor de transfer.

Conform inițiatorilor, la acest moment, situația execuției bugetare a bugetului programului aferent anului 2019 este următoarea:

* PNDL I – a fost transferată beneficiarilor suma de 640.366,49 mii lei, din totalul de 642.590 mii lei;

* PNDL II – a fost transferată beneficiarilor suma de 4.102.413,61 mii lei, din totalul de 4.103.410 mii lei.

 

 

 

Citiți și:

Varianta ocolitoare a unui oras va costa peste 77 mil euro

Spatii noi de productie si depozitare, de peste 11 mii sc

Ansambluri cu 12 blocuri inalte, in provincie

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus