Oferte locuri de munca top

PNDL: bani suplimentari pentru plata constructorilor

Pentru ca cele două etape ale Programului Național de Dezvoltare Locală să continue, iar plățile către constructori să fie efectuate, bugetul programului urmează să fie suplimentat. Aceasta conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, lansat în consultare publică.

Astfel, a fost propusă suplimentarea bugetului PNDL cu suma de 1 miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

În acest an, bugetul programului a mai fost modificat de două ori, fiind suplimentat până în prezent cu o sumă totală de 760 milioane de lei.

În total, pentru anul 2020 PNDL a avut credite bugetare aprobate în cuantum de 6.336.735 mii lei, ce au fost repartizate astfel:

* 607.802 mii lei pentru PNDL etapa I;

* 5.728.933 mii lei pentru PNDL etapa a II-a.

În cadrul PNDL etapa I, din obiectivele de investiții incluse la finanțare au rămas în execuție un număr de 1.065 obiective de investiții pentru care trebuie asigurate fonduri până la finalizarea acestora, fiind necesară suma de 2,70 miliarde lei.

La acest moment, situația execuției bugetare a bugetului programului aferent anului 2020 este următoarea:

* PNDL I – a fost transferată beneficiarilor suma de 585.103 mii lei;

* PNDL II – a fost transferată beneficiarilor suma de 5.554.256 mii lei.

Suma de 1 miliard lei prevăzută prin proiect va asigura onorarea solicitărilor de transfer înregistrate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus