Oferte locuri de munca top

Platile din PNRR vor putea fi autorizate mai simplu

Procesul de autorizare a plăților PNRR va deveni mai facil ca urmare a unei noi platforme electronice.

Beneficiarii proiectelor finanțate prin PNRR vor putea încărca cererile de transfer și documentele justificative care au stat la baza cheltuielilor efectuate în cadrul contractelor de finanțare încheiate cu Ministerul Dezvoltării, în platforma https://pnrr.mdlpa.ro.

Aceasta începând din 15 februarie.

Pe platforma pe care au fost depuse cererile de finanțare, ministerul va lansa luni un modul pentru autorizarea plăților.

Beneficiarii vor încărca pe platformă, în câmpul dedicat, contractul de finanțare semnat de către toate părțile și înregistrat, în format .pdf.

Pentru unitățile administrativ-teritoriale către care s-au efectuat plăți până în prezent, depunerea următoarei cereri de plată va fi condiționată de încărcarea în platformă a documentelor care au fost transmise anterior în format fizic, pentru a avea evidența completă a acestora în raport cu soldul contractului de finanțare.

Contractul de finanțare, cererile de transfer și documentele aferente acestora, care au fost deja depuse în format letric și încărcate în perioada de testare, nu se vor șterge.

Oferta castigatoare a unui contract de consultanta de circa 9 mil euro

Întreaga activitate destinată autorizării plăților se va desfășura prin intermediul acestei interfețe electronice.

Ministerul Dezvoltării va veni în sprijinul beneficiarilor prin punerea la dispoziție a unui manual cu instrucțiuni pentru utilizarea facilă a acestei platforme.

Platforma va putea fi accesată de pe site-ul oficial al MDLPA.

În perioada 6 februarie 2023, ora 10:00 – 10 februarie 2023, ora 16:00, platforma va putea fi testată de beneficiari, care vor putea încărca cererile de transfer de bani și documentele justificative.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus