Solplanet x AeroFix

Planuri pentru infiintarea de noi parcuri industriale

Două parcuri industriale și unul tehnologic urmează să fie înființate de autoritățile municipiului Baia Mare.

Parcurile Industriale Vest și Phoenix vor include și firmele care au activitate acum în aceste zone și care astfel vor beneficia de facilitățile acordate unor astfel de parcuri.

Un parc tehnologic va fi dezvoltat în zona fostului combinat metalurgic Cuprom, printr-o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro.

Parcul Industrial Vest este delimitat de strada Gării – Bulevardul Unirii – Bulevardul Independenței – limita teritorială cu UAT Tăuții Măgherăuș și UAT Recea. Este zona nouă industrială, unde se află două societăți importante, Aramis și Italsofa, care au aproape 10.000 de angajați, respectiv un proiect pe care primăria vrea să îl extindă spre Aeroportul Maramureș.

Cel de al doilea parc industrial este proiectat pe zona industrială veche a orașului, respectiv zona Phoenix – Cuprom, dar și zona societăților sau a societății de construcții din perioada comunistă care activează în zonă. Perimetrul este delimitat de străzile Mihai Eminescu – Oborului – Electrolizei – Vasile Lucaciu – Forestierilor.

Noi spatii de depozitare de aproape 4 mii mp

Municipalitatea trebuie să găsească modalitatea – atât pe fonduri europene, cât și în parteneriat cu investitori care își doresc să activeze în acest parc industrial – pentru decontaminarea zonei Cuprom.

Pe această suprafață de aproximativ 5 hectare va fi și un parc tehnologic, pe care primăria îl va realiza cu fonduri europene, în perioada de finanțare 2021-2027, împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj, respectiv cu operatori economici relevanți. Este o investiție de 50 milioane de euro unde aportul primăriei este unul substanțial, de aproximativ 20 de milioane de euro.

”Nu acceptăm ca forța de muncă în care au investit societățile comerciale și care au ținut în viață până acum economia orașului să fie preluată de unii care vor veni să dezvolte afaceri în concurență nefirească tentați fiind de facilități și care nu au făcut nimic pentru Baia Mare și băimăreni”, a spus primarul Cătălin Cherecheș.

Managerul Diana Iluț a devenit consilierul personal al primarului Cătălin Cherecheș pentru susținerea mediului de afaceri.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus