Oferte locuri de munca top

Planul de Redresare si Rezilienta va fi actualizat

Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR urmează să fie actualizat în luna februarie a acestui an, pentru a fi aliniat cu prioritățile din Programul de Guvernare, conform unui Memorandum ce urmează să fie aprobat astăzi de către Executiv.

Având în vedere termenul foarte redus de transmitere a PNRR către Comisia Europeană, respectiv sfârșitul lunii aprilie 2021, ministerele de linie pentru care sunt prevăzute activități și proiecte în Planul Național vor desemna un coordonator la nivel politic, precum și un reprezentant la nivel tehnic pentru realizarea listei de investiții și reforme pentru fiecare domeniu.

Planul de acțiuni propus în Memorandum este următorul:

* Nominalizarea echipelor la nivel tehnic și de coordonatori responsabili cu elaborarea

componentelor aferente fiecărui minister. Se va insista pe constituirea unor echipe formate din experți în domeniile ce revin ministerelor de linie.

Termen de realizare: 20 ianuarie 2021

* Convocarea la sediul MIPE a echipelor tehnice în vederea prezentării modalității de lucru, a rolului echipelor și a stadiului procesului de elaborare. Echipele tehnice se vor întruni la sediul MIPE săptămânal sau ori de câte ori este necesar pentru coordonarea activităților. La toate întâlnirile tehnice vor participa și reprezentanții Ministerului Finanțelor, precum și cei ai Ministerului Afacerilor Externe în calitate de observatori.

Perioada de implementare: 22 ianuarie – 23 februarie 2021

* Transmiterea propunerilor aferente fiecărui minister

Termen de realizare: 24 februarie 2021

* Organizarea unei serii de întâlniri cu partenerii de dialog pentru colectarea și analizarea recomandărilor și propunerilor acestora. În acest sens reprezentanții MIPE vor avea rol de facilitator. Colectarea, analizarea și armonizarea propunerilor transmise de ministere pe baza recomandărilor formulate de partenerii de dialog.

Termen de realizare: 4 martie 2021

* Actualizarea PNRR

Termen de realizare:  5 martie 2021

Mecanismul de redresare și reziliență

Pentru Mecanismul de redresare și reziliență România are un buget alocat estimat de 30,4 mld euro, din care 13,7 mld euro sunt structurați sub formă de granturi și 16,6 mld euro sub formă de împrumuturi.

Termenul până la care statele membre pot transmite oficial către Comisia Europeană Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este 30 aprilie 2021. Conform ultimelor informări din partea Comisiei Europene, aprobarea regulamentului este estimată în luna februarie 2021, iar termenul de transmitere a planului poate fi decalat.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus