Oferte locuri de munca top

PIB-ul UE a crescut cu 0,3%

Euro_banknotesRomânia a înregistrat cea mai mare creştere a Produsului Intern Brut din 22 state ale Uniunii Europene analizate de Eurostat, cu 1,9%  în trimestrul III 2014 comparativ cu trimestrul anterior.

În trimestrul III faţă de acelaşi interval al anului trecut, România a înregistrat o creştere a PIB-ului de 3,3%, performanţă depăşită doar de Polonia, cu 3,4%.

La polul opus cea mai mare scădere a PIB-ului a fost observată în Cipru, -0,4% în trimestrul III a.c. comparativ cu trimestrul anterior şi de -2% în trimestrul III faţă de acelaşi interval al anului 2013. Singura ţară care a mai înregistrat scăderi ale PIB-ului în trimestrul III a fost Italia, -0,1% faţă de trimestrul anterior şi -0,4% comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2013.

Produsul intern brut a crescut cu 0,3% în Uniunea Europeană şi cu 0,2% în Zona Euro în trimestrul III 2014 comparativ cu trimestrul precedent (date ajustate se zonier). În al doilea trimestru al anului PIB-ul a crescut cu 0,2% în Uniunea Europeană şi cu 0,1% în Zona Euro.

În comparaţie cu acelaşi trimestru al anului trecut PIB-ul ajustat sezonier a crescut în trimestrul III 2014 cu 1,3% în Uniunea Europeană şi cu 0,8% în Zona Euro.

Sus