Solplanet x AeroFix

Piata rezidentiala in zona metropolitana Brasov

În municipiul Brașov şi principalele localităţi limitrofe sunt livrate anul aproximativ 3.500 de noi locuinţe, potrivit analizei făcută pentru investitori de către dezvoltatorul Qualis.

Anul trecut au fost predate aproximativ 3.250 de locuinţe în municipiul Braşov şi în împrejurimi. Livrările de locuinţe au fost în uşoară scădere, dar gradul general de absorbţie s-a menţinut ridicat, la peste 85% până la predarea proiectelor.

Aproximativ 80% din unităţile rezidenţiale predate anul trecut sunt amplasate în municipiul Braşov, iar cele mai dezvoltate suburbii sunt Ghimbav, Tărlungheni şi Sânpetru.

Piaţa rezidenţială din municipiul Braşov a crescut uşor în acest an, după ce anul trecut a atins niveluri record, atât la nivelul preţurilor, cât şi al numărului de tranzacţii.

Apartamente de lux, intr-un nou ansamblu din Capitala

Competitori și cota de piață

Anual în municipiul Brașov se predau aproximativ 1.520 de apartamente noi, pe segmentul de piață mediu-high. Principalii competitori pe acest segment sunt Urban Invest, Kasper Development, Maurer Imobiliare și Cosmopolit Development.

Dezvoltatorul Urban Invest construiește ansamblul Urban Plaza în zona Astra, un complex cu 2.000 de apartamente dezvoltate în mai multe etape și o medie a 210 de unități livrate anual.

Ansamblul rezidențial Coresi Avantgarden este construit de Kasper Development în Tractorul, un proiect cu peste 4.000 de unități în total și aproximativ 400 de apartamente noi livrate anual.

Maurer Imobiliare construiește Maurer Villas în Tractorul și Avantgarden 3 în Bartolomeu, predând anual în medie 360 de unități.

Cosmopolit Development construiește în paralel mai multe proiecte de mici dimensiuni, în Răcădău, dar și în centrul Brașovului.

Alte 280 de unități noi sunt predate anual de mici dezvoltatori, proiectele fiind situate în cartierele Tractorul, Noua, Răcădău și centrul vechi.

Qualis Properties apreciază că deține o pondere de 10% din segmentul rezidențial mediu-high, având o medie a apartamentelor finalizate și livrate anul de 150 unități locative.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus