Oferte locuri de munca top

Piata de vopsele s-a stabilizat

GreenPaintBucketRomePiata de lacuri si vopsele indica la jumatatea anului o stabilizare fragila. Activitatile de renovare si cea comerciala au urmarit intocmai starea vremii, cu cresteri bruste ale vanzarilor in perioadele propice, apreciaza reprezentantii Policolor, producator de lacuri si vopsele.
„Este o situatie care ne arata ca in piata exista o nevoie de renovare si consumatorii aloca resurse pentru aceasta. In acelasi timp exista si o presiune pe pret, care duce si la o presiune pe calitate, si o putem vedea in ofertele cu un pret curios de mic din piata”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor.
Starea sectorului arata ca proiectele si nevoia de renovare a stocului de locuinte de pe plan local au stabilizat volumele de vopsea consumate, o crestere fiind posibila doar cu aportul sectorului de constructii. Avand in vedere insa ca in primele sase luni ale anului numarul de autorizatii de constructie noi emise la nivel national a crescut cu doar 2%, potrivit datelor Institutului National de Statistica, comparativ cu acelasi interval al anului trecut, premisele nu sunt optimiste.
„Exista o oarecare dezmortire a proiectelor, mai ales in zona Bucuresti – Ilfov si in zona Nord -Vest, exista centre comeciale si proiecte rezidentiale aproape terminate dar este nevoie de un volum mai serios de noi proiecte pentru ca impactul sa fie cuantificabil. De asemenea, asteptam o crestere a cererii din partea parcurilor industriale si a centrelor de logistica”, a spus Marius Vacaroiu.

Sus