Oferte locuri de munca top

Piata constructiilor se stabilizeaza in 2014

1977.JPG Anul 2014 este anul stabilizarii pietei constructiilor cu o crestere preconizata la 0,1 %, dupa ce in 2013 piata europeana a scazut cu 2,3%.
In 2013 au fost investitii de 1,16 miliarde de euro in constructii in scadere cu 2,3% fata de 2012, „dar se intrevede o luminita la capatul tunelului, deoarece in 2014 constructiile ar trebui cel putin sa stagneze”, a precizat Jacques Huillard, vicepresedintele Federatiei Industriei Europene de Constructii.
Potrivit datelor detinute de FIEC in 2013 constructiile publice nerezidentiale au scazut cu 5,5% in timp ce investitiile in infrastructura s-au micsorat cu 3,7%.
Segmentul de locuinte s-a imbunatatit si este asteptata o crestere de 1% la sfarsitul lui 2014. „Desi investitiile in infrastructura si acces la credite raman probleme controversate, in cateva tari am observat masuri de facilitare a accesului la locuinte pentru familii de exemplu, si aceste masuri au imbunatatit sectorul rezidential”, a declarat vicepresedintele FIEC.
Forta de munca in constructii a scazut pentru al saselea an consecutiv in 2013, cu o depreciere de peste 4%. In constructii lucreaza aproape 14 milioane de oameni reprezentand 6,4% din forta de munca e Europei, conform statisticii FIEC.
Tarile europene incep sa invete ca politica oarba de austeritate nu rezolva problemele de recesiune iar cresterea nu e posibila fara investitii, a mai precizat sursa citata.

Sus