Oferte locuri de munca top

Piata constructiilor in Republica Moldova in scadere

Chisinau

Valoarea lucrarilor de constructii in Republica Moldova a inregistrat o scadere de 0,3% in primele 6 luni, fata de aceeasi perioada din 2013.
In ianuarie-iunie 2014 organizatiile de constructii au efectuat lucrari de constructii-montaj in valoare de peste 2 miliarde  de lei, informeaza Biroul National de Statistica.
Au predominat constructiile noi care reprezinta 60% din lucrarile de constructii, in descrestere cu 5% fata de anul trecut. Lucrarile de reparatii capital si curente au avut o pondere de 34% pe piata constructiilor.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii s-a majorat la constructii ingineresti cu 22,0% fata de realizarile pentru ianuarie-iunie 2013. La cladirile rezidentiale si nerezidentiale volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 27,6%, respectiv 4,2%  fata de perioada respectivă a anului 2013.
Cel mai mult au construit companiile din sectorul privat care au ocupat 72% din piata, in scadere cu 2.4% fata de anul trecut. Acestea au fost urmate de companiile straine care au ocupat 13% din piata cu investitii de 313 milioane de lei. Parteneriatele public-privat au construit de aproape 200 de milioane de lei, avand o podere de peste 8% din volumul de constructii.

Sus