Oferte locuri de munca top

Petrolul este scumpit de cererea venita din China

Prețurile petrolului au crescut astăzi pe fondul unei redresări a cererii în China și din cauza îndoielilor că producătorii OPEC+ ar putea avea un impact real asupra ofertei, scrie Reuters.

În Beijing și Shanghai au fost ridicate restricițiile de circulație, iar restaurantele au fost deschise pentru servirea mesei în majoritatea zonelor din Beijing.

„Am putut observa o creștere a cererii de combustibil, odată ce mașinile au început să fie folosite din nou, iar activitatea din porturi revine treptat la normal”, a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets, citat de Reuters.

Contractele futures pe țițeiul Brent au crescut cu 28 de cenți, sau 0,2%, la 119,79 dolari barilul.

Contractele futures pe țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 31 de cenți, sau 0,3%, la 118,81 dolari pe baril.

Luni prețul ajunsese la 120,99 dolari, cea mai mare valoare din ultimele trei luni.

Viitor parc fotovoltaic, pe mai mult de 12 hectare

Petrolul din Arabia Saudită

Săptămâna trecută, OPEC+, din care fac parte Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații, a decis să sporească producția pentru iulie și august cu 648.000 de barili pe zi, mai mult cu 50% decât era planificat anterior.

Ținta a fost împărțită între membrii OPEC+.

Chiar și așa, nu toți membrii au spațiul necesar pentru a crește producția.

„În timp ce noile ținte lunare continuă să fie determinate de contribuțiile proporționale ale tuturor participanților (inclusiv Rusia), este nerealist să ne așteptăm ca această creștere să fie fezabilă”, a declarat Stephen Innes, managing partner la SPI Asset Management, citat de Reuters.

Sus