Solplanet x AeroFix

Peste 92 mil lei, fonduri europene pentru judetul Bistrita

Cinci contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare de peste 92 milioane de lei, au fost semnate sâmbătă pentru proiecte de investiții din judeţul Bistriţa Năsăud,

Proiectele au în vedere:

* Linia verde de transport public, utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă;

* reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea UPU – SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa;

* creşterea eficienţei energetice a Secțiilor externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița;

* îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 15;

* reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea infrastructurii educaţionale a grădiniţei cu program prelungit „Alba ca Zăpada” din Beclean.

Primul proiect, în valoare de aproape 59 milioane de lei, include, pe lângă introducerea unei linii de autobuze electrice, şi reabilitarea străzilor și realizarea benzilor de rulare, modernizarea stațiilor de transport, amenajarea unui garaj și a unor stații de încărcare a mijloacelor de transport electrice, inclusiv sistem e-ticketing, precum şi construirea pistelor pentru biciclete şi modernizarea traseelor pentru pietoni. Astfel, Linia Verde presupune intervenții extrem de importante în infrastructură, care vor conduce la crearea unui nou traseu de transport public.

Cele două proiecte referitoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa au în vedere atât reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea UPU – SMURD, cât şi creşterea eficienţei energetice a secțiilor externe ale spitalului. Valoarea totală a contractelor este de peste 21 milioane de lei, fonduri asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Cel de-al patrulea proiect, în valoare de 6,5 milioane de lei, va contribui la creşterea eficienţei energetice a 277 de apartamente din 7 blocuri de locuinţe, în scopul reducerii poluării generate de producerea, transportul şi consumul de energie.

Oraşul Beclean va beneficia de 6,3 milioane de lei, în vederea modernizării grădiniţei „Alba ca Zăpada”, astfel încât cei 185 de preşcolari să beneficieze de condiţii superioare pentru desfăşurarea procesului educaţional, de confort, siguranţă şi de echipamente didactice moderne, inteligente şi cu aplicabilitate practică.

 

 

Citiți și:

Afacere de 1 miliard de euro la Romexpo

Cu profit de 15 – 20%, dezvoltatorii romani merg inainte cu proiectele rezidentiale

Un ansamblu cu 400 apartamente va fi construit in provincie

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus