Oferte locuri de munca top

Peste 8,5 mil euro pentru retele de apa,contract semnat

Pentru executarea lucrărilor de înființarea de noi rețele de apă sau extinderea rețelelor existente pe teritoriul mai multor comune din județul Cluj a fost semnat contractul în valoare de peste 8,5 milioane de euro.

Investiția este finanțată din bani europeni.

Lucrările vor fi executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL S.A., deținută de Strabag.

Investiția este parte a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Contractul de lucrări  prevede extinderea alimentării cu apă în comunele Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni.

Autoritatea contractantă este Compania de Apă ”Someș” S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj,

Investiția va debuta în perioada imediat următoare și se va derula pe o perioadă de cel mult 18 luni.

În total, în cadrul acestui contract vor fi realizate aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de aproape 100 de km, peste 1.800 de branșamente individuale, 8 rezervoare de înmagazinare a apei și 3 stații de pompare.

Necesitatea realizării acestor investiții, a căror valoare se ridică la suma de 41.922.326 lei, fără TVA, a fost determinată de dorința extinderii ariei de acoperire a actualei rețele de apă, precum și de nevoia de a preveni avariile și întreruperile în furnizarea serviciului de alimentare cu apă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E o investiție de mare anvergură, în valoare de peste 8,5 milioane de euro, cu ajutorul cărora vor fi înființate sau extinse rețele de apă în nu mai puțin de 20 de sate clujene. În urma realizării acestor lucrări localitățile vizate vor beneficia de apă potabilă de cea mai bună calitate și la un debit constant”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus