Oferte locuri de munca top

Peste 65 mil euro, acordati pentru infrastructura de apa din Sibiu

Comisia Europeană a aprobat o contribuție de peste 65 milioane euro pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă și de ape uzate din județul Sibiu.

Investiția vizează regiunea localităților Mediaș, Agnita și Dumbrăveni.

Banii provin din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate principalele conducte de apă și sistemul de distribuție existente și vor fi construite altele noi.

Vor fi construite 26 de noi stații de pompare a apei și vor fi reabilitate unele vechi, 25 de noi rezervoare de apă potabilă și 25 de noi stații de clorurare.

Investitie de 15 mil euro pentru constructii civile, aprobata

În privința apelor uzate, proiectul va pune la dispoziție 55 km de rețea de canalizare nouă și va reabilita 74  km din cea existentă, precum și o stație de epurare a apelor uzate din Șeica Mare.

Politica decoeziune vizează îmbunătățirea concretă a condițiilor de viață ale cetățenilor din toate regiunile UE. Acest proiect va îmbunătăți în mod semnificativ condițiile de viață ale peste 35.000 de cetățeni din această regiune a României prin îmbunătățirea rețelei de apă și de ape uzate.” a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Această investiție a UE va contribui la modernizarea sistemelor de control menite să monitorizeze calitatea apei și se estimează că va crea 33 de locuri de muncă permanente pentru personalul de întreținere și exploatare a infrastructurii.

Proiectul va reduce poluanții din sursele de apă, va asigura aprovizionarea continuă cu apă potabilă sigură și va avea un impact pozitiv de lungă durată asupra sănătății publice, contribuind în același timp la respectarea directivelor UE privind apa potabilă și apele urbane reziduale.

Se preconizează că proiectul va fi finalizat în 2026.

Noua exploatare de produse de balastiera

Acesta vine în completarea altor două proiecte majore ale UE care acoperă alte părți ale județului, din martie 2022 și februarie 2017, care îmbunătățesc, de asemenea, calitatea apei potabile și reduc poluarea cauzată de evacuarea apelor uzate.

Prin acest proiect, se investesc în total 139 milioane EUR în județul Sibiu din fondurile aferente perioadei de programare 2014-2020.

Sus