Oferte locuri de munca top

Peste 430 mil lei nerambursabili pentru construirea unei centrale in cogenerare

Primul contract de finanțare prin Componenta C6 Energie din PNRR a fost semnat.

Astfel vor fi asigurate fondurile necesare pentru realizarea proiectului „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”.

Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de circa 430,7 milioane lei, reprezentând aproape 58% din valoarea totală a proiectului de aproape 743 milioane lei.

Contractul a fost semnat între Ministerul Energiei și Municipiul Constanța în calitate de beneficiar.

Prin proiect se asigură construirea unei unități de producţie a energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, pe gaze, flexibile și de înaltă eficiență, cogenerare astfel cum este definită în Directiva UE  privind performanța energetică a clădirilor.

Noi centrale eoliene, in autorizare

Soluția de cogenerare propusă satisface toate cerințele impuse prin Directiva de eficiență energetică privitoare la randamentul global, economia de energie primară și reducerea emisiilor în atmosferă a gazelor cu efect de seră și a celor poluante, precum și toate exigențele prevăzute în programele de finanțare actuale, inclusiv încadrarea sub limita de emisie specifică raportată la energia utilă produsă, de 250 g CO2/kWh, fără a fi necesar aportul vreunui gaz combustibil cu emisii de CO2 scăzute (cum ar fi hidrogenul verde).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus