Oferte locuri de munca top

Peste 41 mil euro pentru aeroportul din Maramures

Doua contracte de finanțare privind extinderea și dotarea Aeroportului Internațional Baia Mare din Maramureș au fost semnate de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Valoarea lor totală depășește 41 milioane de euro.

Prin contractul în valoare de 134 milioane de lei va fi finanțată construirea și echiparea unui nou terminal care va putea asigura un flux de 450 de pasageri pe oră.

Un alt contract de finanțare (74 milioane de lei) are ca scop sporirea gradului de siguranță pentru pasageri prin achiziția unor echipamente moderne.

Sumele vor fi folosite și pentru achiziționarea unor autospeciale pentru stingere incendiilor.

Ministrul Grindeanu a mai declarat că ”proiectele pentru care am semnat contractele de finanțare trebuie finalizate până la sfârșitul lui 2023.”

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor ”Extindere și modernizare terminal pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș” are o valoare estimată de circa 105 milioane lei fără TVA.

Autoritatea contractantă este R.A. „Aeroportul International Maramureș”.

Tarife pentru deszapezire si combaterea poleiului

Finanțarea se va face prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), Axa Prioritara 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Durata contractului de proiectare și execuție este de 24 luni.

Ofertele trebuiau depuse până pe 22 noiembrie și se află în etapa de evaluare calificare și tehnică până pe 10 februarie 2023.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus