Oferte locuri de munca top

Peste 37 km DJ primesc fonduri europene pentru modernizare

Proiecte de modernizare a mai multor tronsone de drumuri județene, în valoare de peste 16 milioane de euro, au primit finanțare din fonduri europene.

ADR Vest și Consiliul Județean Timiș au semnat ieri contractul de finanțare pentru proiectul: ”Modernizare drum judeţean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) și pod peste Mureș la Pecica, Judeţul Arad (L=57 Km, din care necesar de modernizare circa 30 Km)”

Proiectul prevede modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene, DJ 693, DJ 692 și DJ 692C, pe ruta localităților Cărpiniș – Biled – Bărăteaz – Gelu, până la limita cu județul Arad.

În urma investiției, vor rezulta peste 37 de kilometri de drum județean modernizat, conectat la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

În plus pe traseul respectiv vor fi amenajate 12 stații de transport călători, vor fi amplasate 805 indicatoare rutiere și alte elemente de siguranță a circulației.

Valoarea totală a proiectului este de 76.764.329 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 74.390.487 lei. Perioada de implementare este de 43 de luni.

Proiectul vine în completarea altuia deja contractat prin POR 2014-2020, care are ca beneficiar Consiliul Județean Arad, și anume modernizarea DJ 709E, pe ruta Sânpetru German – limita cu județul Timiș, care cuprinde inclusiv construirea unui pod peste râul Mureș.

Prin implementarea celor două proiecte și modernizarea infrastructurii rutiere se asigură conexiunea cu autostrada A1 în județul Arad, prin intermediul DJ 709.

Proiectul beneficiază de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T.

 

 

 

Citiți și:

500 apartamente, in curs de autorizare

Pozitionarea buna a ansamblului poate salva vanzarile

Locuinte colective si club, in pregatire in Sectorul 1

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus