Oferte locuri de munca top

Peste 35 km retea de termoficare, in modernizare

Sunt deschise șantiere pentru modernizarea a peste 35 de km din rețeaua de termoficare a Bucureștiului.

La jumătatea verii au demarat și lucrările de modernizare a sistemului de termoficare care face parte din Obiectivul 1 Magistrala I SUD – Pantelimon (12km).

Acest șantier este unul din cele şapte obiective de schimbare a reţelei de termoficare realizate cu fonduri de la bugetul local, cu o lungime totală de 63 km.

Lucrările au început în luna iulie şi, conform contractului, vor fi finalizate în 12 luni.

Tronsonul deservește 21 de puncte termice şi mai multe instituţii publice.

Lucrările presupun scoaterea conductelor vechi și montarea celor noi, care vor sosi în jurul datei de 15 august.

Valoarea investiției este de aproximativ 50 milioane lei fără TVA

Lucrările sunt executate de Asocierea Elsaco Electronic SRL – Sicor SRL

”Întârzierile în demararea lucrărilor la acest obiectiv sunt cauzate de criza produsă de războiul din Ucraina, care a afectat piața materialelor de construcții și aprovizionarea cu materiale feroase (țeavă, compensatori, vane etc.)”, a precizat Nicușor Dan, primarul municipiului București.

O multinationala isi va extinde cu peste 2 ha spatiile industriale

În prezent pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de termoficare din Capitală mai sunt deschise alte trei șantiere:

Obiectiv 4 Magistrala II-III – Grozăvești

Lungimea este de aprox. 11 km. Lucrările sunt executate de Compania Energetica Servicii. Au început pe 1 martie a.c., iar termenul de execuție este de 12 luni.

Obiectiv 5 Magistrala Progresu Berceni

Lungimea este de aprox. 7,8 km. Lucrările sunt executate de Asocierea Construcții Erbașu și Consix Construcții SRL. Au început pe 9 mai a.c. și au termen de execuție 12 luni.

Obiectiv 6 Magistrala Progresu – Ferentari

Lungimea este de aprox. 12,6 km. Lucrările sunt executate de Compania Municipală Energetica Servicii. Au început pe 1 februarie 2021 și până în prezent s-au executat 8 km. Până la finalul anului, când este termenul de finalizare a lucrării, mai sunt de executat 4,6 km.

La Obiectivul 3 – Magistrala II Sud – cu o lungime de aprox. 5 km, este în derulare procedura de licitație pentru atribuirea contractului. Ofertele sunt în etapa de evaluare.

La Obiectivul 2 – Magistrala II Sud (zona Bobocica), cu o lungime de 7,13 km și la Obiectivul 7 – Magistrala I-III Vest (zona Drumul Taberei), cu o lungime de 1,9 km, au fost finalizate lucrările.

De asemenea, Compania Termoenergetica a înlocuit, de la începutul anului, 31 km de rețea (5 km rețea primară și 26 km rețea secundară).

Până la finalul anului, se estimează că se vor mai înlocui încă 34 de km, în total 65 km de conductă.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus