Oferte locuri de munca top

Peste 300 mil euro, aprobati pentru Spitalul Regional din Cluj

A fost aprobat contractul de finanțare în valoare de 305 de milioane de euro pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Guvernul României a aprobat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții.

Unitatea sanitară cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje, va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară.

Aceasta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Estimarea este că investiția, în valoare de circa 500 milioane euro, va fi realizată într-o perioadă de maxim șapte ani.

Implementarea acesteia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Odată cu aprobarea acestui contract s-a parcurs o etapă esențială în vderea construirii la Cluj a Spitalului Regional, obiectiv de importanță strategică pentru regiunea de nord-vest și pentru întreaga țară. În ceea ce ne privește, am susținut și vom continua să sprijinim necondiționat acest proiect extrem de important pentru toți clujenii”.

În luna noiembrie 2017 Consiliul Județean Cluj a predat terenul către Ministerul Sănătății cu situația pe deplin clară, pentru a se putea obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Ulterior, Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de nu mai puțin de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus