Solplanet x AeroFix

Peste 30 mil euro pentru un nou camin studentesc in Oradea

Un nou cămin studențesc va fi edificat pentru tinerii care învață la Universitatea din Oradea.

Indicatorii tehnico-economici ai acestui proict au fost aprobați astăzi de Guvern.

Valoarea totală a investiției este de peste 30 milioane de euro.

Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 16.382 mp și regim de înălțime Parter + 4 etaje + etaj tehnic, prevăzut cu spații comune precum săli de lectură, oficiu cu sală de mese și spălătorie, și spații administrative.

Construcția va fi dotată cu trei ascensoare. Acoperișul verde va avea un rol de protecție atât împotriva pătrunderii căldurii, cât și împotriva pierderii acesteia în perioada rece.

Acoperișul va avea și un spațiu de recreere pentru studenți, amenajat cu plante și spațiu pentru luat masa.

Noul cămin va caza 795 studenți  în camere de două persoane, cu baie proprie, și va avea trei camere pentru persoane cu dizabilități, respectiv patru apartamente pentru două persoane cu bucătărie și baie proprie.

Hala cu peste 30 mii mp scd, in prima faza de dezvoltare a unui mare centru logistic

Valoarea totală a investiției este de 150,19 milioane de lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 147,90 milioane de lei, diferența de 2,28 milioane de lei fiind suportată de Universitatea din Oradea.

În total, Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a 20 de cămine studențești în toată țara, dintre care, împreună cu cel din Oradea, pentru 16 a aprobat finanțarea, iar două au fost finalizate și predate deja în Arad și Alba-Iulia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus