Oferte locuri de munca top

Peste 30 mil euro pentru invatamantul maramuresan

Contractul de finanțare ce vizează două proiecte pentru dezvoltarea învățământului maramureșean a fost semnat.

Valoarea primului proiect este de 25 de milioane de euro din care 21 de milioane de euro sunt asigurați din fonduri europene, prin PNRR, restul venind din bugetul Consiliului Județean.

Acest proiect prevede realizarea Campusului profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest, a anunțat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

În cadrul Campusului profesional vor fi create spații de cazare pentru 300 elevi și studenți în șase unități de cazare, o sală de sport, un bazin de înot, două terenuri de sport exterioare și un parc pe o suprafață de 2 ha.

De asemenea, vor fi oferite burse de studiu, iar elevii și studenții maramureșeni care vor opta pentru un învățământ profesional modern vor avea acces la infrastructură educațională la standarde de ultimă oră, urmând cursuri pe o rută completă în sistem dual, de la școală profesională, liceu și până la facultate.

Campusul va fi realizat pe o suprafață totală de 34.803 mp și va fi finalizat în septembrie 2025.

Acesta va fi pus la dispoziția Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual din care fac parte: Consiliul Judeţean Maramureş, Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic ”Transilvania”, Colegiul Tehnic “George Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala “Lucian Blaga” din Fărcașa.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Clădirea se află în vecinătatea parcului industrial din Baia Sprie, asigurând astfel forța de muncă bine calificată pentru companiile care vor investi în Maramureș.

De asemenea, a fost semnat și contractul de finanțare privind achiziția a 31 de microbuze electrice, care vor fi date în folosință școlilor din mediul rural pentru realizarea transportului elevilor la unitățile de învățământ.

Valoarea totală a celor două proiecte depășește suma de 30 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus