Oferte locuri de munca top

Peste 26 mld euro, potentiala piata romaneasca pentru masini, case, excursii

Economiile populației sunt ținta celor care vor să vândă mașini, case, excursii, etc. Iar sumele nu sunt deloc mici. Populația avea în depozite bancareîn lei  la finalul lunii august peste 124 miliarde lei, echivalent a peste 26 miliarde de euro (calculat la un curs mediu de schimb valutar de 4.72 lei/euro), potrivit celor mai recente date furnizate de către Banca Națională a României.

Astfel, depozitele în lei ale populaţiei au fost mai mari cu 8,8 % (4,7 % în termeni reali, după scăderea efectului inflației) în august 2019, faţă de luna august 2018.

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei, exprimate în lei, au fost la 31 august 2019 de peste 86,24 miliarde lei, mai mari cu 14,4% faţă de 31 august 2018.

S-au acordat tot mai multe credite

Populația din țara noastră avea contractate la finele lunii august credite bancare acordate în lei de peste 104,53 miliarde lei. Această valoare este mai mare cu 14% față de cea consemnată la sfârșitul în luna august a anului trecut.

Creditele bancare acordate în valută populației totalizau în echivalent lei peste 35 miliarde lei, la finalul lunii august. Valoarea este mai mică cu circa 9% față de cea înregistrată la 31 august 2018.

 

 

Citiți și:

Prima etapa din cadrul unui amplu proiect rezidential a fost autorizata

Cat costa manopera pentru montajul acoperisului

Mare proiect rezidential in apropierea Capitalei, blocat

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus