Oferte locuri de munca top

Peste 26 km DJ primesc finantare nerambursabila

Două contracte de finanțare pentru lucrările demarate de autoritățile publice locale la două importante artere rutiere din județul Brasov au fost semnate la finele săptămânii trecute.

Este vorba de două tronsoane din drumurile județene DJ104L și DJ112C, în lungime totală de peste 26,7 kilometri. Unul dintre aceste drumuri va îmbunătăți accesul către Casa Prințului de Wales din localitatea Viscri. Beneficiarul estimează că lucrările pentru cele două drumuri se vor finaliza în decembrie și respectiv octombrie 2019.

Valoarea totală a celor două contracte este de aproape 49 milioane lei.

UAT Județul Brașov, în parteneriat cu administrațiile publice din comunele Bunești și Jibert, pe de o parte, și din comunele Dumbrăvița și Halchiu – a demarat lucrările de reabilitare a tronsoanelor din drumurile județene care fac legătura între localitățile Dacia și Bunești, precum și între Halchiu și Vlădeni, asigurând astfel legătura acestor zone cu DN13 (Brașov – Sighișoara) și respectiv cu DN1 (Brașov – Sibiu).

Cele două tronsoane de drum județean supuse modernizării au durata de valabilitate depasită demult, prezentând numeroase degradări atât ale îmbrăcăminții căii de rulare, cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu mai corespund deloc cerințelor de trafic actual, iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depașite. Podurile și podețele existente pe fiecare rută pentru traversarea cursurilor de apă, prezintă o stare tehnică necorespunzatoare, fiind necesară execuția unor lucrări de reparare/consolidare/înlocuire, în vederea asigurării parametrilor tehnici corespunzatori.

Cu aceste două contracte, avem deja patru proiecte de reabilitare a drumurilor județene din Brașov, a căror valoare totală este de peste 306 milioane lei, pentru reabilitarea a patru trasee a căror lungime depășeste 150 kilometri de drumuri județene”, a declarat domnul Adrian Ioan Vestea, președintele Consiliului Județean Brașov.

În cadrul acestor proiecte este vorba de rutele Dacia -Viscri- Bunești, în lungime de 15 kilometri și Halchiu-Satu Nou-Dumbrăvița-Vlădeni, al carui traseu reabilitat este de aproape 12 kilometri.

Obiectivele specifice ale proiectului ”Modernizare și reabilitare drum județean DJ104L, Dacia-Viscri-Bunești, km 0+000-15+065”, vizează modernizarea unei porțiuni de 15,01 km de drum, pentru asigurarea conectivității cu rețeaua TEN-T, asigurarea accesului unui număr de minim 5.500 persoane la coridoarele de transport naționale. Valoarea totală a proiectului este de 27.051.032,00 lei, din care valoarea finanțarii nerambursabile este de 26.510.011,36 lei (adica 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului – aproximativ 5,7 milioane euro, restul fiind contribuția beneficiarului).

În ceea ce priveste proiectul ”Modernizare și reabilitare drum județean DJ112C, Halchiu-Satu Nou-Dumbrăvița-Vlădeni, km 2+755-14+425”, lungimea drumului reabilitat este de 11,6 kilometri, iar valoarea totală a acestui proiect este de 21.840.574,19 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 21.371.733,00 lei (98,00% din valoarea eligibilă a proiectului), adică aproximativ 4,6 milioane euro.

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

18 mil euro in plus pentru un important obiectiv de investitii

Au fost autorizate o cladire de birouri si un bloc cu 9 niveluri

Oferta reevaluata pentru un contract de peste 26 mil euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus