Solplanet x AeroFix

Peste 230 mil euro spera sa obtina un mare dezvoltator imobiliar din vanzarea de actiuni

O cunoscută companie de dezvoltare imobiliară cu capital străin, prezentă și pe piața din România, a decis să cedeze participația de aproximativ 6% pe care o deține la o altă societate. Valoarea totală pe care speră să o obțină din viitoarea tranzacție depășește 230 milioane de euro. Reprezentanții companiei spun că o parte din acești bani vor fi folosiți pentru investiții imobiliare directe.

Este vorba despre compania austriacă S IMMO AG, care a intrat pe piața românească în 2004, și de atunci a fost un investitor activ în București. Portofoliul de proprietăți al S IMMO România este diversificat și include: Hotelul Novotel de patru stele, Centrul Comercial Sun Plaza, ansamblul Sun Offices, proiectul pentru clădirea de birouri The Mark și Campus 6, două clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 38.000 mp.

În urmă cu două zile, Consiliul de administrație al S IMMO AG a decis să își vândă participația la CA Immobilien Anlagen AG (adică 6.340.681 acțiuni, corespunzător a circa 5,96% din capitalul social) și intenționează să liciteze acțiunile în oferta de preluare a SOF-11 Klimt CAI Sarl, o companie controlată de Starwood Capital Group.

Pe baza prețului de ofertă, de 37 euro pe acțiune, compania se așteaptă la un flux de numerar (înainte de impozite) de 234,6 milioane euro și realizarea unui câștig de cedare de aproape 100 milioane euro pe toată durata investiției.

În plus, S IMMO AG a primit plăți de dividende, în total, de aproximativ 25 milioane euro din această investiție.

Anul trecut, S IMMO România a preluat, pentru 97 milioane euro, clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3 construite de suedezii de la Skanska în zona Politehica din Capitală.

„Campus 6.2 şi 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din Bucureşti. Suntem convinşi în totalitate că piaţa de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăţi vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE şi vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor”, a declarat la acea dată Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie al S IMMO AG.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus