Oferte locuri de munca top

Peste 210 mil lei, fonduri europene, pentru judetul Prahova

Sase contracte de finanţare din fonduri europene, care vizează proiecte de sănătate, de transport şi sociale au fost semnate astăzi la Ploiești. Valoarea totală a acestor proiecte este de peste 210 milioane de lei.

Unul dintre proiecte are în vedere atât extinderea, reabilitarea, modernizarea şi recompartimentarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cât şi dotarea acesteia cu echipamente medicale performante. Bugetul investiţiei este de 18.566.621 lei, iar finanţarea va fi asigurată prin Axa prioritară 8 a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării.

Un alt proiect semnat astăzi, în valoare de 7.035.215 lei, este finanţat prin Axa prioritară 3 a POR 2014-2020 şi are ca scop reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești.

Proiecte de drumuri de 153 milioane lei

Tot pentru judeţul Prahova au fost semnate şi două contracte de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, prin care vor fi modernizaţi și reabilitaţi 60 kilometri de drumuri judeţene (DJ720, DJ 102K, DJ 102D, DJ 100C). Valoarea totală a acestor două proiecte este de 153 milioane lei.

Prin proiectele din domeniul social se vor înfiinţa două complexuri de locuințe protejate în localitatea Călineşti (cu două, respectiv trei locuinţe), fiecare însoţit de câte un centru de zi. Valoarea totală a acestor contracte este de 7,5 milioane lei.

Până în prezent, în judeţul Prahova, sunt în diverse stadii de implementare 109 proiecte cu finanţare prin Programul Operațional Regional, în valoare de aproximativ 1,46 miliarde lei, care vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport, creşterea eficienţei energetice, conservarea patrimoniului istoric, extinderea şi modernizarea unităţilor medicale/ asigurarea accesului la servicii de sănătate, reabilitarea unităţilor de învăţământ, modernizarea sistemului de iluminat public.

Judeţul Prahova beneficiază şi de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prin intermediul căruia au fost finalizate 48 de obiective, iar alte 189 sunt în diverse stadii de implementare.

 

 

Citiți și:

O primarie respinge proiectul unui ansamblu cu inaltime mare

Viitoare unitate de productie in Bucuresti

Doua cladiri municipale vor fi reabilitate din bugetul local

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus