Oferte locuri de munca top

Peste 2 mld euro, finantare pentru spitale

Pentru proiectarea, execuția și dotarea cu echipamente a 27 de spitale termenul de realizare este iunie 2026.

Lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate prin Planul Național de Redresare și Reziliență a fost aprobată de Guvern

Finanțarea acordată este de aproximativ 2,1 miliarde de euro.

Este vorba despre investiții care vizează asigurarea de noi servicii medicale, îmbunătățirea calității serviciilor existente, precum și investiții în echipamente medicale pentru infrastructura sanitară nou construită sau renovată.

Toate acestea includ aproape 3.000 de paturi în unități cu eficiență energetică sporită și peste 10.000 de paturi dotate, inclusiv cu echipamente digitalizate.

„Investiția are în vedere, pe lângă infrastructura fizică, și dotarea cu echipamente medicale și inclusiv o componentă importantă de digitalizare, respectiv chiar prin realizarea unui flux informațional în fiecare unitate sanitară, printr-o foaie de observație electronică pentru 6.000 de paturi, iar echipamentele medicale ce vor fi achiziționate noi vor deservi 6.540 de paturi” a declarat Adriana Pistol, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății.

Contract de constructii ingineresti, de 18 mil euro, dorit de 5 oferanti

Multe din clădirile nou construite le vor înlocui pe cele existente cu risc seismic ridicat precum Institutul CC Iliescu din București care va fi construit în întregime.

Cele 27 de obiective de investiții selectate au fost stabilite în urma evaluării în două etape pe care Ministerul Sănătății a făcut-o pornind de la cele 49 de investiții din lista predefinită de investiții.

Spitalele au fost alese prin criterii de eligibilitate și de ierarhizare aplicate stabilite prin Hotărârea de Guvern 1237/2022, prin care a fost aprobată lista predefinită de investiții.

La sfârșitul lunii ianuarie a fost aprobată reabilitarea și modernizarea a 26 de spitale în 13 județe și în Capitală.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus