Oferte locuri de munca top

Peste 18 mii proiecte, finantate prin ”Anghel Saligny”, PNDL si PNRR

Peste 18 mii de proiecte au fost aprobate spre finanțare, anul trecut, în cadrul programelor ”Anghel Saligny”, PNRR și PNDL, a precizat ministrul Dezvoltării Adrian-Ioan Veștea, prezent la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACoR).

”Numai anul trecut, prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», au fost aprobate spre finanțare 4.787 de obiective, în valoare de 64.793.924.770 lei, dintre care 3.820 de proiecte, cu o valoare totală de 38,5 miliarde lei, au ca beneficiari autoritățile din mediul rural. Dintre acestea, 1.501 obiective sunt din domeniile alimentare cu apă și canalizare, celelalte fiind din domeniile drumuri și poduri. Până în 23 iunie 2023, au fost contractate cu beneficiari din comune 1.166 de obiective, în valoare totală de 11,4 miliarde lei, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din totalul alocat”, a mai spus ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Potrivit datelor sale, prin PNRR au fost semnate 3.927 de contracte de finanțare cu beneficiari din mediul rural, în valoare totală de peste un miliard de euro, în vederea asigurării cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România.

Prin PNDL, 9.543 obiective, în valoare totală de 33,5 miliarde lei, au beneficiari din mediul rural.

Dintre cele peste 1.300 de contracte aflate în derulare prin PNCIPS, aproape 800 de investiții sunt din mediul rural, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 6,15 miliarde de lei.

”Structurile asociative sunt deja un partener tradițional al MDLPA și vom continua dialogul și consultările în domenii esențiale pentru că, doar prin colaborare și valorificând și experiența liderilor locali, putem găsi cele mai bune formule de eficientizare a activității pentru buna funcționare a autorităților locale”, a concluzionat ministrul Dezvoltării.

Noua ferma avicola, cu peste 8 mii mp sc, in provincie

În cadrul întâlnirii au fost discutate o serie de solicitări și probleme cu care se confruntă autoritățile publice locale în implementarea legislației existente și în derularea unor proiecte.

Cu această ocazie, ministrul Dezvoltării a trecut în revistă măsurile legislative pe care MDLPA le-a promovat în vederea sistematizării și îmbunătățirii legislației actuale, a reducerii birocrației și a apropierii administrației de cetățeni, cu accent pe îmbunătățirea eficienței serviciilor publice și pe creșterea implementării investițiilor la nivel local.

Totodată, au fost prezentate oportunitățile de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală, prin intermediul programelor pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării și care contribuie la modernizarea satului românesc, precum Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS) sau Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus