Oferte locuri de munca top

Peste 135 mil euro pentru reabilitarea cf. Bucuresti – Giurgiu

Proiectul de reabilitare a căii ferate dintre București și Giurgiu va costa peste 135 milioane de euro, echivalentul a puțin peste 655 milioane de lei. Guvernul a aprobat la sfârșitul săptămânii trecute indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv.

Mai exact, este vorba despre modernizarea liniei CF București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră –  Lotul 1: Redeschiderea circulației feroviare pe pod, peste râul Argeș între Vidra și Comana. Starea tehnică a liniei este precară, din cauza subfinanţării lucrărilor de întreţinere şi reparaţii.

Unul dintre obiectivele investiției este redeschiderea circulației feroviare între Bucureşti şi oraşul de granițǎ Giurgiu, ce deține un important port pe fluviul Dunǎrea, pe traseul Bucureşti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră.

Valoarea totală a proiectului este de 655.187 mii lei, inclusiv TVA, din care lucrările pentru construcții și montaj sunt de 560.513 mii lei.

Traseul pe care vor fi realizate lucrările are o lungime de 12 km, incluzând 2 viaducte și 4 poduri.

Durata de execuție a investiției este de 24 de luni.

Finanțarea obiectivului de investiții se va face din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A., precum și alte surse.

Proiectantul proiectului este Asocierea SC Baicons Impex SRL – Ingenieria – Especializada Obra Civil E Industrial.

 

Descărcați aici Indicatorii tehnico economici

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus