Oferte locuri de munca top

Peste 1.000 de apartamente in proiectele Metropolitan

120.jpg Dezvoltatorii ansamblurilor imobiliare Metropolitan Residence au in plan pentru acest an sa demareze in Bucuresti proiecte rezidentiale insumand peste 1.000 de apartamente, ne-a declarat Robertino Georgescu, partener Metropolitan.
Dezvoltatorii au inceput deja un nou proiect rezidential, cu mai mult de 200 de apartamente in zona Aparatorii Patriei.
In continuare, investitorii au planuri mari pentru acest an: sa inceapa un proiect cuprinzand 600 de apartamente in zona platformei Policolor, alte aproximativ 200 de apartamente in zona Aviatiei – Barbu Vacaresu, precum si in jur de 100 de apartamente in Mihai Bravu. Acestora din urma li se vor adauga si spatii de birouri, a precizat domnul Georgescu.

*Finantarea Prima Casa este insuficienta

Programul guvernamental Prima Casa a reprezentat in ultimii ani cel mai important stimulent in achizitia de apartamente noi. Pentru acest an, autoritatile au alocat programului un plafon suplimentar de garantare de 1,2 miliarde lei (aproximativ 266 milioane euro). Prin urmare, bancile vor putea acorda credite insumand in jur de 530 milioane euro (garantia de la stat acoperind doar 50% din valoarea creditului). La acestea se adauga credite de aproape 100 milioane de euro din sumele necheltuite in 2013, insa cea mai mare parte din suma respectiva va viza exclusiv achizitia de apartamente ANL.
In opinia domnului Georgescu, o finantare optima pentru programul Prima Casa s-ar situa in jurul valorii de un miliard de euro pe an. Si mai important ar fi ca programul sa devina unul multianual, fapt ce ar conferi dezvoltatorilor mai multa predictibilitate. Dezvoltatorii Metropolitan Residence, Robertino Georgescu si Daniel Dragulin, au finalizat pana acum in jur de 1.000 de apartamente si vile in zona Oltenitei – Popesti Leordeni.
La initiativa acestora, a luat fiinta Asociatia Oamenilor de Afaceri pentru Dezvoltare Imobiliara din zona de sud a Bucurestiului, avandu-l ca presedinte pe Robertino Georgescu.

Sus