Oferte locuri de munca top

Permiterea locuirii inainte de receptia lucrarilor ar putea deveni infractiune

Locuirea înaintea semnării procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor va putea fi interzisă printr-o nouă propunere legislativă. Inițiatorii acesteia au în vedere modificarea și completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea construcțiilor, astfel încât noile locuințe să corespundă condițiilor și exigențelor de calitate a  vieții. Propunerea este înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Conform propunerii, investitorii sau proprietarii construcțiilor ar putea fi obligați să nu permită locuirea înainte de semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor de construire, reconstruire, consolidare, transformare, extindere, desființare parțială.

O modificare importantă o constituie și considerarea ca posibilă infracțiune a situației în care este permisă locuirea înainte de recepția lucrărilor. Sancțiunea adusă în urma nerespectării acestei prevederi este și confiscarea sumelor provenite din promisiuni de vânzare-cumpărare, contracte de vânzare-cumpărare, închiriere, sau orice altă formă de a încasa un drept de folosință.

De asemenea, deputații propun ca menținerea branșamentelor adecvate și definitive la rețelele de utilități pe toată durata de existență a construcțiilor să devină obligatorie.

Aceste modificări vin în urma incendiilor survenite în ultima perioadă în imobile care nu aveau semnate procesele verbale de recepție la finalizarea lucrărilor de construcții sau care nu aveau branșamente autorizate, adecvate și definitive, în acord cu destinația de locuire.

 

 

Citiți și:

A fost scos la licitatie proiectul de construire a 246 apartamente in Capitala

Important pasaj rutier va fi realizat cu peste 70 mil lei

Aproape 108 milioane lei ar putea fi investiti in reabilitarea unui drum judetean

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus