Oferte locuri de munca top

Perchezitii pentru constructii fara autorizatie din Bucurestii Noi si Chitila

Astăzi polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1 fac o serie de percheziții în București și Ilfov, într-un dosar care vizează edificarea fără autorizație de construire a unor clădiri rezidențiale din Bucureștii Noi și Chitila.

Surse judiciare spun ca perchezițiile vizează Direcția Generală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului și Serviciul de Autorizări din Primăria București.
Porivit comunictului de presă al Poliției Capitalei: „Politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Investigatii Criminale din Politia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, pun in aplicare 11 mandate de perchezitie domiciliara la adrese din Bucuresti si judetul Ilfov, precum si si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de executare fara autorizatie de construire sau de desfiintare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, fals material in inscrisuri oficiale, favorizarea faptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau inscrisuri.”
Audierile se vor desfășura la sediul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1.

Primăria Municipiului București a confirmat faptul că miercuri, 16 decembrie 2020, au avut loc percheziții ale Poliției Române în sediul Primăriei, la Direcța Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente.

 Perchezițiile au avut loc în contextul în care au fost formulate o serie de acuzații oficiale împotriva unor angajați ai Primăriei Municipiului București cu privire la diverse autorizații de construire în Capitală, acordate în anii trecuți.

 În legătură cu aceste percheziții, primarul general Nicușor Dan precizează:

 „Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziție a tuturor documentelor solicitate de către polițiști. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administrații, s-au petrecut ilegalități în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc și pe care le semnalez de ani de zile”.

Sus