Oferte locuri de munca top

Pentru productia de panouri solare puteti obtine bani europeni

Construirea de noi capacități de producție/asamblare și reciclare a celulelor și panourilor fotovoltaice va fi finanțată din fonduri europene.

Ministerul Energiei a anunțat că a fost lansat apelul de proiecte pentru sprijinirea investițiilor care vizează lanțul valoric al celulele și panourile fotovoltaice (producție și/sau asamblare și reciclare).

Bugetul total estimat al schemei, finanțată prin PNRR, este echivalentul în lei a sumei de 258,7 milioane euro.

Investițiile vor trebui să fie finalizate, inclusiv punerea în funcţiune a tuturor capacităților până la finalul trimestrului IV 2025.

Ultima zi când pot fi depuse proiectele spre finanțare este 16 martie 2023.

Apelul de proiecte este necompetitiv. Bugetul schemei de ajutor de stat se distribuie proiectelor eligibile în ordinea înscrierii acestora, pe principiul primul venit – primul servit.

Sprijinul financiar va fi acordat pentru investiţii în construirea de noi capacități de producție cu condiția ca activitatea de reciclare să fie finanțată conform alin.6 din schema de ajutor.

Pot fi incluse orice combinație de activități de producția de polisilicon și plachete sau asamblarea celulelor și a modulelor fotovoltaice inclusiv reciclarea panourilor fotovoltaice (sau a elementelor acestora).

Oferta castigatoare pentru proiectarea unui spital va fi reevaluata

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou – înființate) și întreprinderile mari, inclusiv firme din țări membre UE cu condiția să fi fost înregistrate la ONRC în România cele ale căror proiecte au fost selectate drept câștigătoare în baza procedurii de apel de proiecte.

Acestea trebuie să aibă înscrise în actul constitutiv activități privind construirea de noi capacități de producție și/sau asamblare și reciclare a celulelor sau panourilor fotovoltaice, care include orice combinație a activităților de:

  1. producție de polisilicon și wafers,
  2. asamblare de celule si module fotovoltaice,
  3. reciclare a panourilor fotovoltaice (sau a unor elemente ale acestora).

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus