Oferte locuri de munca top

Pentru constructori, semne bune anul are

Anul 2023 începe favorabil pentru constructori. Asta pentru că zeci de licitații pentru atribuirea lucrărilor de construcții au fost lansate în ultimele zile ale anului trecut și în primele zile ale noului an.

Sunt și multe investiții finanțate de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, precum și de la bugetele locale.

Reabilitare și modernizare de drumuri

Județul Dâmbovița

* Proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni, precum și DJ 712A Runcu – Râu Alb.

Valoarea estimată a celor două contracte se ridică la aproximativ 95 milioane lei, fără TVA. Prin Programul Național „Anghel Saligny” va fi asigurată suma de 50 milioane lei, diferența urmând să fie suportată de CJ Dâmbovița, din bugetul propriu sau alte surse de finanțare.

Pe cele două tronsoane de drum se au în vedere următoarele: straturi de fundații și de bază, straturi de covoare asfaltice, șanțuri și rigole, parapet de protecție, reabilitare podețe, reabilitarea poduri, stații de autobuz.

Cui va fi atribuit un contract de lucrari ingineresti de peste 5 mil euro

Județul Mehedinți

* Proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a DJ 606A pe tronsonul Dumbrava (sfârșit sector modernizat) – Plopi (int. cu DJ 561A)

Acest tronson are o lungime de 13 km. Contractul are o valoare totală de 36.685.093 lei, cu TVA. Acesta este primul contract al CJ Mehedinți finanțat prin Programul Național Anghel Saligny.

Pe lângă reabilitarea drumului vor fi realizate și dispozitive de scurgere a apelor pe toată lungimea proiectului, podețe transversale, legături cu drumurile laterale, accese la proprietăți, dar și lucrări privind siguranța circulației.

Proiect de 19 mil euro, in pregatire

Județul Botoșani

* DJ293A: Viișoara – Coțușca (6 km),  DJ291K: Lozna – Călinești – DN29C – Talpa (7 km), DJ294A: Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km)

Valoarea actualizată a celor trei proiecte, inclusiv cheltuielile neeligibile și TVA, rezultată în urma proiectării, se ridică la 100,6 milioane lei, adică la 20,3 milioane euro. Aproximativ 92 de milioane de lei sunt asigurate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 8,8 milioane de lei reprezintă cofinanțarea pe care o va asigura Consiliul Județean Botoșani.

În paralel, se lucrează la finalizarea documentațiilor tehnice pentru celelalte două drumuri județene ce vor fi modernizate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”: DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești (10,6 km), DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus