Oferte locuri de munca top

Patru sectoare de drum, modernizate cu circa 23 mil euro

Patru sectoare de drum județean din Botoșani ar putea să fie modernizate cu finanțare din fonduri europene. Cele patru sectoare de drum au în total peste 26 de km, iar valoarea totală a investițiilor se ridică la aproape 23 de milioane de euro.

Documentațiile pentru obținerea finanțării în vederea modernizării celor patru sectoare de drum județean au fost depuse la Compania Națională de Investiții de către CJ Botoșani.

Este vorba de drumul DJ 291K, care începe din DJ 291B (Lozna), trece prin Călinești și se termină la Talpa. Sectorul măsoară 7,009 km, iar lucrările sunt evaluate la 21,2 milioane de lei.

Un alt sector de drum județean vizat este DJ 294A, cuprins între Avrămeni și DN 24, care străbate satele Panaitoaia și Dimitrie Cantemir. Acesta măsoară 7,810 km, iar lucrările de modernizare sunt estimate la aproximativ 40 de milioane de lei.

Al treilea sector de drum este DJ 293A, de la ieșirea din Coțușca până în Viișoara. Sectorul, care trece prin satul Viișoara Mică, are o lungime de aproximativ 6 km. Prin modernizarea lui, se va viabiliza întregul drum județean Coțușca – DN 29A, scurtând cu aproximativ 10 km distanța până la Darabani. Investiția este estimată la 17,7 milioane de lei.

De asemenea, la CNI a fost trimisă și documentația pentru un sector de 5.5 km de pe DJ 294C, situat între Borolea și Hănești. Valoarea estimată a lucrărilor pentru acesta este de 31 de milioane de lei.

Am trimis la CNI documentațiile necesare pentru a moderniza patru sectoare de drum județean care acum sunt de piatră. Proiectele au fost prinse în lista sinteză de investiții a CNI, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 110 milioane de lei, deci peste 22,5 milioane de euro. Banii vor fi asigurați din finanțările de la CNI și din bugetul local”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus