Oferte locuri de munca top

Patru proiecte de infrastructură rutieră, propuse în PMUD Bucureşti-Ilfov

Patru proiecte care vizează decongestionarea traficului în zonele cu maximă expansiune au fost propuse de reprezentanții Primăriei București spre a fi incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 Regiunea Bucuresti – Ilfov. Acest plan a fost lansat astăzi în dezbatere publica de către Primăria Capitalei.

Unul dintre proiecte propuse vizează supralărgirea străzii Prelungirea Ghencea, între str. Braşov şi şoseaua de centura a Municipiului Bucuresti și realizarea unui terminal intermodal comun cu viitoarea staţie de tren din zona Haltei Bariera Domneşti.

Un alt proiect vizează modernizarea străzii Barbu Văcărescu şi a străzii Av. Alex. Şerbănescu (sistem rutier şi cale rulare tramvai) de la Şos. Ştefan cel Mare până la Bd. Aerogării şi prelungirea liniei de tramvai pînă la Zona Comercială Băneasa.

Mai este propusă modernizarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe bd. Dimitrie Pompeiu şi prelungirea pînă la str. Barbu Văcarescu, pentru asigurarea unei legături directe cu un mijloc de transport rapid, nepoluant şi de mare capacitate, a zonei de birouri Pipera (aflată în plină expansiune) cu zona de Nord a Capitalei.

Al patrulea proiect se referă la modernizarea Şoselei Petricani, între Bulevardul Lacul Tei şi sensul giratoriu de la intersecţia cu Bd. Pipera, atât pentru sistemul rutier cât şi pentru calea de rulare a tramvaiului.

Principalele proiecte ale Municipiului Bucuresti incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov sunt:

– înfiinţarea Autorităţii de Transport Metropolitan Bucureşti – Ilfov;

– introducerea de benzi de circulaţie cu prioritate pentru transportul public pe o distanţă de 25 km,

– modernizarea reţelei de mijloace de transport în comun prin achiziţia de 100 troleibuze, 500 de autobuze, dintre care 300 electrice şi 300 de tramvaie.

–  modernizarea, extinderea infrastructurii de tramvai (41 km cale dublă) şi reabilitarea a aproximativ 1800 de staţii,

– construcţia de parcări  de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare în oras,

– construcţia de parcări subterane.

De asemenea, este avută în vedere şi amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste de biciclete şi locuri de parcare pentru biciclete), precum şi extinderea sistemului de închiriere biciclete (bike-sharing), crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni şi biciclişti în centrul oraşului, concomitent cu modernizarea spaţiul urban public.

Vor fi îmbunătăţite conditiile de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusă, vor fi realizate pasaje pietonale subterane şi va fi îmbunătăţit sistemul de management al traficului.

„Îi invit pe bucureşteni şi pe reprezentanţii ONG-urilor interesate să consulte documentul lansat astăzi în dezbatere publică, pentru că acesta conţine proiecte extrem de importante pentru Bucureşti, dar şi pentru zonele limitrofe. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 este un document strategic, realizat cu sprijinul BERD, care propune o viziune de dezvoltare a mobilităţii în regiunea Bucuresti-Ilfov.”, a delcarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Documentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei, la adresa www.pmb.ro precum şi la avizierul Primariei Municipiului Bucureşti.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus