Oferte locuri de munca top

Patru ofertanti pentru construirea Salii Polivalente din Brasov

Patru ofertanți au depus documentele necesare în vederea câștigării licitației pentru construirea Sălii Polivalente din Brașov.

Investiția, derulată de Compania Națională de Investiții, are o valoare estimată de 279.105.605 de lei fără TVA. Fondurile sunt asigurate în proporție de 96,5% de bugetul de stat, cofinanțarea din bugetul local fiind de 3,5%.

Cei patru ofertanți sunt:

  1. Aktor Societate Tehnica Anonima (Aktor S.A.), împreună cu Talleres Dizmar – terț, având ca subcontractanții: Low Voltage; Eplus Oltenia; Kronlift; C.C.S. Engineering; EGAS.
  2. Asocierea dintre Construcții Erbașu (lider) și Bertoni Construct, Transferoviar Grup SA, având ca subcontractanți: Ascensorul Tehnic Service SRL; Sectron Guard, North Star Industrial SERV.
  3. Asocierea dintre MIS Grup (lider) și Electrogrup, Energosteel ART SRL, împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi – terț, având ca subcontractanți: Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; Dianova Instal; Abcony Serv; Elron Energy CO, Kone Ascensorul SA.
  4. Asocierea dintre Terra Gaz Construct (lider) și PAB Romania, Drum Concept, Danube Total Grup SRL, având ca subcontractanți: Avitech CO, Amteh International SRL, Climatec SRL, Kone Ascensorul SA.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în cadrul căruia componenta tehnică reprezintă 30%, iar cea financiară, 70%.

Conform proiectului tehnic, sala polivalentă va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile și este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale.

În cadrul Sălii Polivalente se va realiza și o sală de încălzire, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.152 locuri, rezultând un număr total de 11.211 locuri.

Având în vedere natura terenului rezultată din studiul geotehnic, fundația Sălii Polivalente va fi construită pe o structura de piloți forați și va fi dezvoltată pe patru niveluri:

* Subsolul este nivelul unde se realizează accesul în incinta de joc a sălii de sport, a sălii de încălzire și la anexele sportivilor (vestiare, sală de antrenament). La același nivel sunt accesuri la zonele VIP, presă și administrație, conectate cu parcările special rezervate și separate de accesurile publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artiști. Adițional, se găsesc spații tehnice și de aprovizionare pentru serviciile publice. Parcarea subterană va asigura 72 locuri pentru presă, sportivi, administrație și VIP, dintre care 6 locuri sunt pentru persoane cu dizabilități. La exterior, se vor asigura 10 locuri de parcare auto și 2 locuri pentru autocare în lungul aleii carosabile de pe latura sud-vestica a terenului.

* Parterul este nivelul unde se realizează accesuri în clădire pentru public, cu spații comerciale de închiriat și servicii de bar, accesul la grupuri sanitare și distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.

* Mezaninul este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare, trei zone cu logii pentru acces în exterior, patru săli de conferințe, două de 129 locuri și două de 60 locuri, iar ca spații anexă – baruri, garderobe, logii pentru fumători și grupuri sanitare. În zona sudică se regăsesc spații tehnice și o zonă de bucătărie pentru serviciul de restaurant de la etajul următor.

* Etajul 1 este alocat atât publicului, cât și VIP-urilor și presei, acestea din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservită de bar, restaurant și terasă adiacentă unei zone înierbate, necirculabile, de peste sala de încălzire. Atașat zonei de alimentație sunt propuse o bucătărie, spații de depozitare și spații tehnice.

Au fost implementate soluţii tehnice nepoluante care să asigure o performanţă energetică cât mai bună: pompe de căldură, panouri fotovoltaice, panouri solare. Încălzirea, răcirea, controlul umidității, filtrarea aerului, aportul de aer proaspăt vor fi asigurate de instalații complexe de ventilație compuse din pompe de căldură cu sonde geotermale, cazane pe gaz și răcitoare cu apă.

Execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Complex multifuncțional – Sala Polivalentă, municipiul Brașov, județul Brașov” este compusă din:

* Cheltuieli pentru obținerea și amenajarea terenului – 28.334.026,62 lei, din care amenajări exterioare – 24.920.902,27 lei, drumuri carosabile până la sensul giratoriu – 3.413.124,35 lei;

* Amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială – 339.200,54 lei;

* Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții – rețele exterioare până la sensul giratoriu – 4.971.718,37 lei;

* Cheltuieli pentru investiția de bază: 239.287.169,06 lei, din care lucrări construcții instalații -170.798.786,35 lei; montaj utilaje – 1.339.274,07 lei; utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj – 48.480.748,94 lei; Dotări 18.668.359,70 lei

* Alte cheltuieli – 6.173.490,18 lei din care Organizare de șantier 6.173.490,18 lei.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

 

Sus