Oferte locuri de munca top

Patru depozite neconforme din judetul Sibiu au fost inchise

Lucrarile de inchidere si ecologizare a patru dintre depozitele neconforme din judetul Sibiu, Avrig, Cisnadie, Agnita si Talmaciu, au fost finalizate.
Lucrarile de constructie pentru inchiderea depozitului Remetea si statiile de sortare si compostare vor fi finalizate pana la mijlocul lunii iulie 2014.
Lucrarile la depozitele neconforme au inceput printr-un proces de sistematizare si de compactare a deseurilor, urmat de acoperirea cu un sistem de impermeabilizare si pamant vegetal inierbat. De asemenea, au fost construite puturi si ferestre de degazare prin care sa colecteze gazul de depozit. Pentru supravegherea calitatii apelor freatice din zona depozitelor au fost realizate puturi de monitorizare. De asemenea, s-au construit drumuri de inspectie, iar depozitele au fost imprejmuite cu garduri. Astfel, poluarea mediului determinata de depozitele neconforme de deseuri devine istorie.
Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, precizeaza:
„Este cel mai mare proiect realizat din fonduri europene la nivelul judetului Sibiu si ma bucur ca acum, la jumatatea mandatului, putem sa aratam locuitorilor din judetul Sibiu ca ne indreptam cu pasi rapizi spre o normalitate pe care o asteptam demult. Acest proiect este foarte important pentru ca, pe de o parte, vom trai intr-un mediu mult mai curat, iar pe de alta parte, prin valorificarea deseurilor, cetatenii vor plati mai putin pentru colectarea, transportul si depozitarea lor.”
Proiectul Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Sibiu este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Sus